Sund på cykel

Cykling – transport med sidegevinster

Det er ikke noget nyt, at det er sundt at cykle. Men har du tænkt på, at cykling også er godt for miljøet og en billig transportform?
Cykling og sundhed hænger sammen. Sundhedsstyrelsen anbefaler en halv times motion hver dag, og for børnene én times motion om dagen. Motionen forøger middellevetiden og forebygger bl.a. hjertekarsygdomme, sukkersyge, kræftformer, knogleskørhed og depressioner.

Mange har idag stillesiddende arbejde uden fysiske udfoldelse i dagligdagen, og mange dyrker ikke organiseret sport, men ved at cykle til arbejde kan man få regelmæssig motion . Derfor er valget af transportmiddel vigtigt for vores sundhed,og den halve times daglige motion kan f.eks. opnås ved at cykle til arbejdspladsen, foretage indkøb på cykel eller cykle til fritidsaktiviteter. Ved at vælge cyklen får man frisk luft, bedre fysik og og færre sygedage.

Cykling er en miljørigtig og sundhedsmæssig billig motionsform. Du kan også dele cyklingen op på intervaller af eksempelvis 10 minutter, så det betyder, at du får helbredsfordele ud af at tage cyklen, næsten lige meget hvor langt du skal.
Læs mere om at være fysisk aktiv på Sundhedsstyrelsens hjemmeside