Horsens Cykelbibliotek

Horsens Cykelbibliotek er igen åbnet for udlån.

 

Velkommen til Horsens Cykelbibliotek

Her har du har mulighed låne en elcykel i Horsens Cykelbibliotek, som er et projekt i Cykelby Horsens i samarbejde med nedenstående cyklehandlere.
Du kan vælge i mellem et bredt udvalg af forskellige elcykler, både herre, dame, typer og mærker, - nogle af elcyklerne er monteret med barnestol eller cykelanhænger til børn (disse cykler kan også lånes uden, det aftaler du med cyklehandleren )

Der kan bookes 2 måneder frem.

Elcyklerne kan lånes hos følgende cykelhandlere:

Fri BikeShop i Horsens på Smedegade 86-88

Design Cykler i Horsens på Høgh Guldbergs Gade 21 A

Horsens Cykler i Horsens på Sønderbrogade 27-29

Østbyens Cykler i Horsens på Sundvej 28 F

Fri BikeShop i Brædstrup på Stationspladsen 25, 8740 Brædstrup

 

Kort intro om bookingsystemet/regler

Du kan låne en elcykel i 7 dage ad gangen, fra onsdag til tirsdag og du kan kun have en aktiv booking ad gangen. Er det første gang, du vil låne en elcykel skal du først oprette dig som bruger, det sker på sidste side når du er i gang med en booking. Inde i booking systemet skal du læse og accepter lånebetingelserne, bla. skal du være fyldt 18 år for at låne en elcykel. Lånebetingelserne kan læses til højre på siden her.
Cykler markeret med rødt i bookingsystemet er lånt ud i den viste periode. Cykler markeret med grøn kan bookes, tryk evt. på knappen: 7 dage frem for at se ledige cykler..
Skulle du blive forhindret eller fortryde din booking, så er der også mulighed for at slette din booking igen.

Se info folder om Cykelbiblioteket her.

Horsens Cykelbibliotek opfordrer lånere til at læse Cyklistforbundet's - 10 GODE RÅD: Kør sikkert på elcykel

God fornøjelse ønskes af Horsens Cykelbibliotek


 

Horsens Cykelbibliotek - Projektets grundidé

Målet med Cyklebiblioteket er at øge borgernes kendskab til elcyklen og teste dens anvendelsesmuligheder, og motivere dem til, efter at have lånet en elcykle, at vælge en elcykel som alternativ transportmiddel til bil nummer 1 eller 2. Gør de det, vil det være med til at mindske trængslen på vejene, reducere støj og luftforurening som kommer alle tilgode, og så øger det også sundheden hos de trafikanter der vælger at tage elcyklen. Med Cykelbiblioteket forventer Horsens Kommune at kunne bidrage til en stigning i cykeltrafikken.

Horsens Cykelbibliotek er et samarbejde mellem Horsens Kommune og 5 lokale cyklehandlere, som står for udlåningen og servicering af elcyklerne.

Cykelbiblioteket startede i juli 2017 i en 2 årig periode, projektet var så stor en succes og blev derfor forlænget til ca. medio 2021.